Se vår

KURSKALENDER

 

Er dere flere som vil på kurs sammen, så kan vi avtale egne tidspunkt for kurset. 

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for oppdateringer. 😊 Forespørsler sendes til solveig@elinaune.no

Kursene holdes på verkstedet vårt på Byåsen hvor vi tilbyr gratis parkering.

 

KURSBESKRIVELSER

 

 

DREIING OG DEKORERING

Vårt mest populære alt-i-ett grunnkurs i  dreiing og dekorering av keramikk.

Kveldskurs går typisk over 4 kvelder fra 17-20, mens Helgekurs går på lørdag og søndag fra 12-18.

Kursprisen på kr 2 500 inkluderer alt av materialer og ovnsbrenninger.

Med 4 kursdeltagere blir det god tid til individuell veiledning og du får all hjelpen du trenger for å lykkes. Keramikken på bildene er laget av nybegynnere på dreiing og dekoreringskurset.

Ta kontakt med solveig@elinaune.no om du har spørsmål eller ønsker å melde deg på.

Vi bruker leiren med de aller beste dreie-egenskapene og gir deg først en innføring i sentrering av leireklumpen, så hvordan du skal gå frem for å løfte og forme leiren til eksempelvis småskåler, kopper, telysboller og små vaser.

Så lærer du avdreining av alle tingene du ønsker å gjøre ferdig, dvs å lage fot og å forbedre formen, samt eventuelt perforere formene med hulljern eller sette på hanker.

Til slutt så dekorerer du tingene dine etter eget hjerte med begitninger, dvs flytende farget leire. Her er det mange nydelige og unike farger å velge mellom. Begitninger påføres tingene mens de er lærharde, hvilket gjør det enkelt i etterkant å risse og male din egen dekor om du ønsker det.

Er dere tre eller fire stykker som vil på kurs sammen, så kan vi avtale egne tidspunkt for kurset om det passer dere bedre.

Kurset holdes på verkstedet vårt på Byåsen og vi tilbyr gratis parkering.

Kurset gir deg grunnleggende kunnskaper til å kunne øve selvstendig på teknikkene på åpent verksted.

 

 

INTENSIVKURS DREIING

På intensivkurset får du samme grundige opplæring i dreieteknikk som i Dreiing og Dekoreringskurset, men på dette kurset er altså dekorering ikke inkludert.

Kurset er tenkt som forberedelse for å kunne øve selvstendig på å dreie. Kurset er også godt egnet for de som har dreid før og ønsker en oppfriskning samt å øve seg under veiledning. De som ønsker å dekorere og ferdigstille noe av det de dreier på kurset gjør det enkelt i etterkant på åpent verksted etter gjeldende takst.

Kurset er forsåvidt også egnet som prøvekurs for de som er usikre på om å dreie keramikk er for dem. Vår erfaring er riktignok at alle får lyst til å beholde og dekorere tingene sine allikevel. For de fleste nybegynnere vil derfor Dreiing og Dekoreringskurset, som har et mer strukturert opplegg i nettopp det, være det beste valget.

Med 4 kursdeltagere blir det god tid til individuell veiledning.

 

Intensiv dagskurs dreiing 12-18 kr 1 500,-

 

 

KERAMIKK KVELDSKURS

Vi demonstrerer ulike leireteknikker, vi prøver oss på dreiing, litt håndbygging som kjevleteknikker og pølseteknikker  og støping, samt ulike former for dekorering med både begitninger og glasurer. Du kan lage ting som veggplatte/dørskilt, kopp, hjerteskål, telysbolle eller krukke. Her kan en prøve nye ting, lage noen fine gaver og nyte en hyggelig atmosfære med likesinnede, og kanskje få innsikt i hvilke tilnærminger det kan være mest interessant for deg å eksperimentere videre med. Ingen forkunnskaper er nødvendige. På dette kurset er det plass til opptil 8 deltagere.

Kurspris på 3000 kroner for 6 kvelder, 17-20, inkluderer alle materialer og ovnsbrenninger.

 

 

DEKORERING

Er din interesse å dekorere fremfor å lage selve tingen fra grunnen av? Her fokuserer vi på ulike dekoreringsteknikker med utgangspunkt i ferdigdreide. Vi lærer å lage ulike typer hanker og perforeringsteknikk. Vi jobber med begitninger, dvs flytende farget leire som vi påfører produktene. Så lærer dere sgrafito, dvs innrissingsteknikk og ulike påmalingsteknikker, penseleffekter samt glaseringsteknikker. En ypperlig mulighet til å dekorere keramikk ut i fra eget hjerte! Med kurserfaringen i bakhånd kan du senere møte på åpent verksted når du ønsker å lage en personlig gave.

Kurspris på 3000 kroner, 12 timer helg eller kveld, inkluderer alle materialer og ovnsbrenninger. Du dekorerer flere fine gaver på kurset.

 

 

ÅPENT VERKSTED

Åpent verksted gir mulighet for kreativ utfoldelse. Her kan du øve videre på teknikker du har lært på kurs, f.eks. dreiing, håndbygging eller dekorering og lage keramikk til deg selv og dine. Du avtaler tid  i forveien slik at vi kan gjøre alt klart for deg. Om du vil øve på dreiing så må du ha litt erfaring for å få utbytte av tilbudet, for eksempel fra våre intensivkurs. Du arbeider i utgangspunktet selvstendig på åpent verksted, men vi hjelper gjerne i ledige stunder.  Kr 150,- per time.

 

 

KVALITETSTID MED BARN

Har du lyst til å tilbringe litt kvalitetstid med dine barn eller barnebarn på åpent verksted? Hos oss kan dere kose dere sammen i ro og mak i keramikkens spennende verden! Dere kan for eksempel lage dørskilt til barnerommet og håndbygge og dekorere barnas egne gaver. Vi er til stede og igangsetter og veileder når det trengs underveis. Kr 150 per person per time.