Se datoer i kurskalenderen.

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for oppdateringer. 😊 Forespørsler sendes til solveig@elinaune.no

Kursene holdes på det store verkstedet vårt på nedre Byåsen hvor vi kan ivareta smittevernhensyn. Gratis parkering.

 

 

 

 

ÅPENT VERKSTED

Åpent verksted i åpningstiden vår gir mulighet for kreativ utfoldelse. Her kan du øve videre på teknikker du har lært på kurs, f.eks. dreiing, håndbygging eller dekorering og lage keramikk til deg selv og dine. Du avtaler i forveien slik at vi kan gjøre alt klart for deg. Om du vil øve på dreiing så må du ha litt erfaring for å få utbytte av tilbudet, for eksempel fra våre intensivkurs. Du arbeider i utgangspunktet selvstendig på åpent verksted, men vi hjelper gjerne i ledige stunder.  Kr 150,- per time. Et kostnadsbasert lite tillegg påregnes for ting som skal brennes i keramikkovnen, tillegget vil variere etter volum og vekt.

 

 

INTENSIVKURS DREIING

På intensiv-kursene fokuserer vi utelukkende på øvelse i dreieteknikk. Kursene er tenkt som forberedelse for å få utbytte av tilbudet om åpent verksted for de som vil øve selvstendig på å dreie. De som ønsker å dekorere og ferdigstille noe av det de dreier på kurset gjør det enkelt i etterkant på åpent verksted.

Intensiv dagskurs dreiing 12-18 kr 1 500,-

2 stk Intensiv dagskurs dreiing, 12-18, kr 2 500,-

Intensiv dreiekurs kveld, 17-20, 4 kvelder, 2 500,-

 

 

DREIING OG DEKORERING

14 timers kurs: helg eller kveld.

Dere får innføring i sentrering av leireklumpen, så lærer dere å løfte leiren og hvordan dere skal gå frem for å forme den. Dere lærer også avdreining, dvs å trimme fot på de dreide tingene som dere ønsker å ferdigstille, samt å lage hanker.

Vi jobber med begitninger, dvs flytende farget leire som vi påfører tingene før dekorering. Noen dager senere kommer dere og lærer sgrafito, dvs innrissingsteknikker, dere risser ut ifra eget mønster, maler, striper,  påfører personlig tekst, dekorerer med hjerter eller hva dere måtte ønske. Vi veileder selvsagt på teknikk underveis og har også mange dekoreringsforslag om du er usikker!

Ca. 2 uker senere kan tingene hentes.

Kurset er egnet både for begynnere og viderekomne, vi gir individuell veiledning etter hver deltagers utgangspunkt. Kurset gir deg grunnleggende kunnskaper til å kunne øve selvstendig på teknikkene på åpent verksted.

Kurspris på 3000 kroner inkluderer alle materialer og ovnsbrenninger.

 

 

Kveldskurs, 17-20 Keramikk Leireteknikker

Vi demonstrerer ulike leireteknikker, vi prøver oss på dreiing, litt håndbygging som kjevleteknikker og pølseteknikker  og støping, samt ulike former for dekorering med både begitninger og glasurer. Du kan lage ting som veggplatte/dørskilt, kopp, hjerteskål, telysbolle eller krukke. Her kan en prøve nye ting, lage noen fine gaver og nyte en hyggelig atmosfære med likesinnede, og kanskje få innsikt i hvilke tilnærminger det kan være mest interessant for deg å eksperimentere videre med. Ingen forkunnskaper er nødvendige.

Kurspris på 3000 kroner for 6 kvelder, inkluderer alle materialer og ovnsbrenninger

 

 

Dekorering, 6 timer, helg eller kveld

Er din interesse å dekorere fremfor å lage selve tingen fra grunnen av? Her fokuserer vi på ulike dekoreringsteknikker med utgangspunkt i ferdigdreide. Vi lærer å lage ulike typer hanker og perforeringsteknikk. Vi jobber med begitninger, dvs flytende farget leire som vi påfører produktene. Så lærer dere sgrafito, dvs innrissingsteknikk og ulike påmalingsteknikker, penseleffekter samt glaseringsteknikker. En ypperlig mulighet til å lære seg å dekorere egne gaver! Med kurserfaringen i bakhånd kan du senere møte på åpent verksted når du ønsker å lage en personlig gave.

Kurspris på 1500 kroner inkluderer alle materialer og ovnsbrenninger.

 

 

KVALITETSTID MED BARN

Har du lyst til å tilbringe litt kvalitetstid med dine barn eller barnebarn? Hos oss kan dere kose dere sammen i ro og mak i keramikkens spennende verden! Dere kan for eksempel lage dørskilt til barnerommet og håndbygge og dekorere barnas egne gaver. Vi er til stede og igangsetter og veileder når det trengs underveis. Kr 150 for voksen pluss 100 per barn per time. Et lite kostnadsbasert tillegg påregnes for ting som skal brennes i keramikkovnen, tillegget vil variere etter volum og vekt.